A webáruház a felhasználói élmény fokozása érdekében cookie-kat használ. További információ

Elfogadom
Menü

Így vigyázz körmeid színére!

A körömlakkok és a gél lakkok egyaránt felöltöztetik körmeinket, melyek így gyönyörű színekben pompáznak, és alkalmasak arra is, hogy körmeinket megvédjék a külső hatásoktól. Azonban ügyelnünk kell arra, hogy az eredeti szín és fényesség megőrzése érdekében távol kell állnunk körmeinket a savas és fehérítő szerektől, valamint az oldószerektől.

A nap sugarai és a medence vízében használt klór egyaránt nagyon erős fehérítőszer, együtt pedig még erősebbé válnak. Ugyanez elmondható sok naptejre, önbarnító krémre és rovarriasztóra is, amelyek oldószert tartalmaznak, például DEET olajat. A savas anyagok szintén befolyásolhatják a körömlakkok vagy gél lakkok színét, például a citrom is.

A rózsaszín, illetve a korall árnyalatoknál még jobban kell figyelünk arra, hogy minél kevésbé tegyük ki olyan anyagoknak, melyek a szín kifakulását okozhatják. A felhasználók egészségének védelme érdekében az Egyesült Államok és az EU egészségügyi bizottságai is megszabják, hogy mely pigmentek használhatóak a körömlakkokban és a gél lakkokban és az ilyen jellegű lehetséges problémákat nem tartják szem előtt.

A tartós lakkozás védelméhez a legjobb, ha

  • ha szükség esetén erősebb fedőlakkot használsz, amely hatékonyabb lehet a fent említett befolyásoló anyagok ellen (például CND Shellac Duraforce fedőlakk).
  • naponta használsz CND Solar Oil bőr- és körömápoló olajat - különösen akkor, ha tudjuk, hogy a napon leszel.
  • alaposan kezet mosol, miután kapcsolatba kerülhettél a fent említett anyagokkal.

Keresés