A webáruház a felhasználói élmény fokozása érdekében cookie-kat használ. További információ

Prémium márkák
Professzionális termékek otthon
Gyors szállítás
Állandó támogatás

Lemezesen elváló körmök? Itt a titok!

 Ha te is azok közé tartozol, akiknél felmerül ez a probléma, megnyugtatunk - nem vagy egyedül! Sajnos néha előfordul, hogy a legnagyobb óvintézkedéseink ellenére sem úgy viselkednek körmeink, mint az szeretnénk, és ebben most segítséget nyújtunk neked, hogy hogyan kerülheted el a lemezesedést. Szép körmökre fel!

 

♦ A lakkeltávolítás aranyszabályai 

Soha. NE. Húzd. Le. A. Lakkot. A. Körmeidről. SOHA.

Ez elgyengíti a körömlemezt és a meggyengült felületi rétegek azonnal lemezesednek, amnt elérik a szabadszélt. Lehet, hogy rövid idő alatt, de az is lehet, hogy ehhez hosszú hónapok kellenek, így mire lenőnek, már rég el is felejtetted, hogy mit tettél. Ráadásul, ha ezt többször is megteszed, állandó lemezesedés alakul ki.

Egyes bevonatok tapadása egyre erősebb, minél tovább viseled őket, így nagyobb valószínűséggel károsodik a körömlemez, ha lehúzod a bevonatot. Épp ezért mindig óvatosan, az előírásoknak megfelelően távolítsd el a körömre kerülő bevonatokat - nincs kaparás, letépés, ésatöbbi. Egyszerűen nem lehet olyan gyengéden megtenni ezeket, hogy a körömlemez minimálisan se sérüljön.

Az oldószer tartalmú körömlakk lemosók, leoldó folyadékok nem mindennapos használata nem tesz kárt a körömlemezben. Viszont minden esetben olyat használj, ami tartalmaz ápoló hatású összetevőket, így nem szárítja ki a körömlemezt és ezzel a lemezesedés kialakulása is csökken.

 

 

♦ Minőség vs. alacsony ár ♦

Nem mindig kell a különböző címkéknek hinni, sokszor az 5-7-12 mentes címke csak marketingfogás és nem a címke határozza meg, hogy a körömlakk mennyire jó vagy biztonságos. Mindig bevizsgált terméket vásárolj, magas minőségűt. Az olcsó termékek nem véletlenül olcsók és gyakran gyenge minőségű összetevőkből állnak, vagy épp nem is megfelelő az összetétel, rosszabb esetben pedig az előállítás körülményei is ismeretlenek. Ne kockáztass, ne tedd ki a körmeid feleslegesen szükségtelen kemikáliáknak, használj, dolgozz prémium termékekkel.

♦ Rövid és cuki: a kulcs a lemezesedés megelőzéséhez ♦

Amennyiben körmeid lemezesedésre hajlamosak, viseld őket röviden. Minél hosszabb a körömlemez, annál rugalmasabb a szabadszél és annál valószínűbb, hogy a rétegek elválhatnak. Ez különösen igaz a vékony és rugalmas körömlemezzel rendelkezőkre. Az élzárás is sok esetben segítséget nyújt, így minden rétegnél érdemes megtenni ezt a lépést, nem csak az esztétika, hanem a körmeink védelme érdekében is. A körmeid ékszerek, nem eszközök! 

Amennyiben olyan bevonatot viselsz, amit szakember tett fel a körmeidre, mindig a szakember által meghatározott időközönként térj vissza - ez gél lakk esetében 2-3 hét, épített köröm esetében pedig 3-4 hét. A gyenge, vékony körmök nem képesek a nagyobb súlyt "viselni", könnyen beszakadnak, a bevonat elválhat és a töredező, elváló rétegek is távoznak vele. 

A lemezesedésre hajlamos körmöket célszerű távol tartani a víztől, hiszen minden alkalommal, amikor a körömlemez vízzel érintkezik, megduzzad, a felületi rétegek szintén megduzzadnak és elválnak. Az ismételt áztatási és száradási ciklusok pedig gyengítik a lemezek közötti kötést. Tudtad, hogy van olyan, hogy túl sok kézmosás? Ha naponta több mint 10-szer mosol kezet, az nem jó sem a körömnek, sem a bőrnek. A különböző szappanok, tisztítószerek, mosó- és mosogatószerek "eltávolítják" a körömlemez azon összetevőit, amelyek segítenek a felszíni rétegeket az alattuk lévő rétegekhez rögzíteni és máris bekövetkezik a lemezesedés.

 

♦ A reszelés és vágás veszélyei ♦

Ne reszeld vagy bufferezd a köröm felszínét, hiszen ezzel elvékonyítod. Ugyanígy ne reszeld ki a barázdákat, ne a reszelővel próbálj egységes körömfelszínt elérni, hiszen így gyengíted a teljes természetes körmöt. Ilyen esetben használj olyan alapot, ami segít kitölteni a körömfelszín mélyedéseit. A nem megfelelő minőségű körömvágó olló sem lesz a barátod. Az életlen olló tépi a bőrt (de bőrre természetesen bőrvágó ollót használj!) és a körmöt egyaránt, így szintén lemezesedhet. Használj egy jó körömreszelőt, persze 240 griteset, hiszen ez való a természetes körmökre!

 

♦ Tápláld a körmöt! ♦

Mindig használj köröm- ás bőrápoló olajokat. Ezek segítenek a körömlemez erősítésében, hidratálásában. Nem minden olaj lesz a barátod, hiszen a például kőolajszármazékot tartalmazó készítmények nem adnak semmit a köröm egészségéhez, nem szívódnak fel a bőrben és egy filmréteget képeznek azon, így mindig nézz utána az adott terméknek. A vitaminokat, természetes növényi olajokat tartalmazó olajok segítenek a köröm és a bőr táplálásában.

 

Amiket bátran ajánlunk számodra:

- CND VINYLUX levegőre száradó tartós körömlakk 

- CND Strengthener RXx és CND RescueRXx körömerősítő készítmények

- CND SOLAROIL bőr- és körömápoló olaj

- CND Kanga reszelő (240 grit)

 

Egészséges körmökre fel!